Frittata cu roşii

O idee pentru un prânz delicios, plin de proteine şi vitamine. Ingredientele sunt suficiente pentru 6 porţii generoase.

Ingrediente:

5-6 roşii mari, tăiate felii
3 linguri ulei de măsline
6 ouă mari
3 linguri parmezan ras
1 căţel de usturoi, mărunţit
sare
piper

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Uleiul se pune la încins într-o tigaie adâncă. Ouăle se bat spumă într-un castron. Se adaugă parmezanul, usturoi, sare şi piper după gust şi se omogenizează. Când uleiul s-a încins bine, se toarnă amestecul cu ou. Se ţine pe foc până ce ouăle capătă o crustă arămie pe margini. Din acest moment, feliile de roşii se pot pune deasupra, în strat uniform.

Tigaia se dă la cuptor 8-10 minute, până când ouăle se coc în interior.

Când este gata, frittata se scoate pe o farfurie întinsă, cu partea cu roşii în sus. Se porţionează şi se serveşte caldă.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply