Frigărui de pepene galben, prosciutto şi mozzarella, cu piure fin de busuioc

Aroma inconfundabilă de pepene galben bine copt se îmbină perfect cu gustul dulce-sărat al cărnii.

Ingrediente:

120 ml ulei de măsline de calitate
o mână de frunze de busuioc proaspăt
o şalotă medie, tăiată în sferturi
12 bucăţele pepene galben, fără coajă
6 bulgăraşi mozzarella
6 felii subţiri de prosciutto, tăiate în jumătăţi, pe lungime, stânse buchet
piper
6 beţigaşe de frigărui

Mod de preparare:

Într-un blender se face un piure din ulei de măsline, şalotă şi busuioc. (2-3 frunze se păstrează pentru ornat.)

Frigăruile se montează alternând o bucată de pepene, un bucheţel de prosciutto, un bulgăre de mozzarella, prosciutto şi pepene.

Se pot pregăti cu până la 2 ore înainte de a fi servite. Se acoperă cu folie alimentară şi se dau la rece. Cu 15 minute înainte de a fi duse la masă, se scot din frigider şi se lasă la temperatura camerei.

Frigăruile se pun pe un platou de servit şi se stropesc cu piure de busuioc şi şalotă. Se ornează cu frunze proaspete de busuioc şi puţin piper negru.

Adaptare după o reţetă Bon Appetit.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply