Ficăţei de pui în sos de roşii

Gata în doar o jumătate de oră, ficăţeii de pui în sos de roşii sunt ideali pentru masa de prânz sau cină. Când gătiţi cu vin, folosiţi unul de cea mai bună calitate.


Ingrediente:

500 g ficăţei de pui (spălaţi bine cu apă rece şi scurşi)
250 g roşii conservă
1 ceapă
50 ml vin alb
2 linguri ulei
2-3 căţei de usturoi
sare
piper
boia dulce

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt şi se căleşte, în uleiul încins, 2-3 minute. Se pun ficăţeii şi vinul şi se lasă la înnăbuşit 5-6 minute.

Se adaugă roşiile şi se găteşte 15-20 de minute, la foc mediu, amestecând din când în când.

Când este aproape gata, se potriveşte de sare, piper şi boia, se adaugă usturoiul mărunţit şi se mai lasă 1-2 minute la înnăbuşit, la foc mic.

Ficăţeii se servesc calzi, eventual cu mămăliguţă.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply