Dulceaţă din coajă de pepene

O reţetă inedită, făcută “din resturi”, dar extrem de savuroasă.

Ingrediente:

1 kg coajă groasă de pepene verde
1 kg zahăr
1,5 l apă rece
zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Cojile de pepene se spală bine. Partea verde se înlătură cu un cuţit bine ascuţit. Se păstrează partea albă şi un strat subţire de miez roşu. Feliile de pepene se taie apoi cubuleţe de aproximativ 2 cm.

Se pun la fiert în apă rece, într-o cratiţă adâncă. Când s-au înmuiat şi au devenit sticloase, se scot cu o sită, se trec rapid printr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.

În apa în care au fiert se pune zahărul. Se lasă la foc potrivit, până când se leagă siropul.

În acest moment, pepenele se întoarce în cratiţă, se pune zeama de lămâie şi se mai dă în câteva clocote.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply