Dulceaţă de cireşe cu lichior

Pulpă de cireaşă rumenă, scăldată în lichior şi îndulcită, cum se cuvine, cu zahăr alb. Dacă dublaţi cantitatea de cireşe, nu dublaţi şi cantitatea de zahăr, păstraţi-o! Dulceaţa fructelor este mai mult decât suficientă.

Ingrediente:

500-600 g cireşe spălate, fără sâmburi
100 ml apă
150 g zahăr
100 g lichior de cireşe

Mod de preparare:

Cireşele se pun într-o cratiţă adâncă, la foc mediu. Se adaugă apa, zahărul şi lichiorul. Se fierb molcom, 30-40 de minute, amestecând din când în când, cât să nu se prindă. Cireşele trebuie să fie moi şi lucioase, dar întregi, iar siropul trebuie să fie închegat.

Dacă siropul încă este lichid când se ia de pe foc dulceaţa, se scot cireşele cu o sită, iar sucul se întoarce pe foc 5 minute, până se îngroaşă. Se toarnă apoi peste cireşe şi se amestecă uşor.

Dulceaţa se păstrează atât în frigider, în borcane, cât şi în cămară.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply