Drob de miel

O reţetă delicioasă de drob, extrem de simplă, specifică sărbătorii de Paşte!

Ingrediente:

1 kg măruntaie de miel – ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină
150 g unt sărat
2 cepe mari
6 ouă mari
3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
3 legături usturoi verde, mărunţit
100 g smântână
1 prapur de miel
2 legături pătrunjel, mărunţit
2 legături mărar, mărunţit
sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Prapurul se spală bine, în câteva ape, şi se păstrează până la folosire în apă rece.

Măruntaiele se spală în câteva ape reci, se opăresc 5 minute în apă clocotită, apoi se scurg.

Se pun la fiert în apă cu sare într-o cratiţă adâncă. După 30 de minute, se scurg şi se lasă la răcit.

Când măruntaiele s-au răcit bine, se toacă mărunţel, cu cuţitul. (Se pot da şi prin maşina de tocat carne, dar vor căpăta un aspect păstos.)

Ceapa uscată se taie cubuleţe şi se căleşte puţin în unt. Când a căpătat o culoare străvezie, se adaugă ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul şi mărarul. Se mai lasă pe foc 5 minute, apoi se ia prăjeala de pe flacără, se scurge de grăsime şi se lasă la răcit.

Între timp, ouăle se bat bine cu sare şi piper.

Într-un vas adânc se amestecă tocătura, ceapa călită, ouăle bătute şi smântâna.

Se pregăteşte prapurul: se scurge bine de apă, se întinde cu grijă pe masa curată, apoi se umple cu amestecul final.

Se ia o tavă de cozonac, se unge bine cu unt, se potriveşte prapurul în formă, apoi se dă la cuptor, la foc molcom, până se rumeneşte şi capătă o culoare maronie deschis.

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply