Dorada cu creveţi la cuptor, în sos de vin

Suculent, cărnos şi foarte aromat, peştele dorada are o carne dulce, extrem de apreciată.

Ingrediente:

4 dorada, fără cap
200 g creveţi prefierţi
80 ml vin alb sec
3-4 roşii mari, tăiate felii groase
10-12 roşii cherry
sare
piper
zeama de la 2 lămâi mari
3-4 căţei de usturoi mărunţiţi
6-7 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.

Peştele se curăţă, se înlătură capul şi se spală bine cu apă rece. Se lasă la scurs pe un prosop de hârtie.

Uleiul de măsline se pune într-o tavă întinsă şi adâncă. Peştele se aşază în tavă, se potriveşte de sare şi piper şi se împănează din loc în loc cu usturoi. Se stropeşte din belşug cu zeamă de lămâie. Feliile de roşii se întind deasupra, în strat. Se adaugă roşiile cherry, vinul şi se dă la cuptor.

După 40-50 de minute, tava se scoate şi se adaugă creveţii. Se coace încă 10-15 minute.

Peştele se serveşte cald, cu salată de pătrunjel, ca atare sau pe pat de legume.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply