DIETA NORDICĂ, recomandarea medicilor cardiologi. Alimente permise

Medicii cardiologi danezi au pus la punct o nouă dietă alimentară bazată pe peşte, fructe şi legume de sezon, care să înlocuiască dieta mediteraneană, în cazul persoanelor care nu o pot urma. Rezultatele studiilor pe un grup de voluntari sunt încurajatoare.

Dieta nordică a fost creată de medicii din Danemarca, ţară a cărei  bucătărie este asociată de obicei cu produse de patiserie şi şunca prăjită, iar doctorii au descoperit că noul plan alimentar ajută la scăderea în greutate şi reducerea tensiunii arteriale, potrivit
MEDIAFAX.

Voluntarii care au urmat dieta nordică au pierdut de trei ori mai mult în greutate decât danezii care au avut un meniu obişnuit, cu multe produse din carne, pizza şi paste.

Noul plan alimentar pune accent pe fucte şi legume proaspete, plante culese de pe câmp sau din pădure, chiar şi păpădie, mult peşte, vânat şi foarte puţină carne din surse industriale.

Cheia dietei stă în consumarea alimentelor de sezon.

Plantele şi ierburile, fructele de pădure, ciupercile şi chiar alegele marine sunt culese din mediul natural, iar cerealele integrale sunt folosite alături de mai multe tipuri de varză, legume rădăcinoase şi cartofi. O utilizare mai largă a peştelui, cum ar fi somonul şi calcanul, reduce cantitatea de carne din acest nou plan alimentar, deşi consumul de vânat, cum ar fi carnea de căprioară, este încurajat.

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply