Detaliile fac diferenţa: decoraţiuni spectaculoase pentru Crăciun

Nu mai e un secret pentru nimeni: accesoriile şi decoraţiunile dau tonul petrecerilor şi întregesc atmosfera. Nu puteam trece peste perioada sărbătorilor de iarnă fără să ne delectăm cu ornamente de Crăciun handmade… Cu puţină imaginaţie şi câteva accesorii simple, pe care cu siguranţă le ai în casă, poţi face atât de multe decoraţiuni încât îţi vei impresiona şi cei mai exigenţi musafiri.


Iată câteva idei pentru decoraţiunile de Crăciun care vor asigura o petrecere desăvârşită.

Lumânări prinse în brâu de scorţişoară

Ai nevoie de lumânări înalte, batoane de scorţişoară, sfoară sau panglici colorate.

Cum se fac?

Aşezi în jurul lumânării beţigaşele de scorţişoară, le apeşi uşor, cât să prindă puţină ceară, apoi le legi cu o panglică. Acest gen de aranjament este ideal pentru decorul mesei, dar şi un cadou inedit.

lumanari scortisoara

Ornamente pentru scaune

Ai nevoie de panglici colorate mari, sfoară sau panglici mici, conuri de brad, clopoţei sau globuleţe, crenguţe de brad sau de vâsc.

Cum se fac?

Legi panglicile în funde mari de spătarul scaunelor. Folosind capete de sfoară, prinzi de ele crenguţele şi conurile de brad, apoi adaugi clopoţeii sau globuleţele. Ornamentele trebuie să fie montate în afara spătarului, şi nu în interior!

scaune panglici

Decoraţiuni din turtă dulce

Ai nevoie de figurine din turtă dulce, REŢETA AICI, panglici sau sforicele pentru prins.

Cum se fac?

După ce ai modelat turta dulce în formele alese, folosind un pai sau un beţigaş pentru frigărui capsezi figurinele în partea de sus, la aproximativ 0,5 cm de margine, apoi le coci. Acestea trebuie să fie lăsate mai mult timp în cuptor, cât să se întărească. După ce se scot, se lasă să se răcească bine, apoi se leagă cu panglici.

turtica

CRĂCIUN DE POVESTE Cele mai simple ornamente HANDMADE

 

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply