De ce este coaja de lămâie mai bună decât sucul

Beneficiile lămâilor sunt cunoscute tuturor, însă puţini ştiu că şi cojile acestora sunt extraordinare pentru organism. Ele conţin de 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul de lămâie şi beneficiază de mai multe vitamine şi nutrienţi decât fructul în sine.

“Puterea flavonoidelor din citrice este uimitoare. Ele sunt antioxidante şi antimutagenice. Aceasta reprezintă proprietatea de prevenire a apariţiei mutaţiilor la nivel celular şi, implicit, de prevenire a apariţiei cancerului sau a altor afecţiuni cronice. Acest lucru uimitor se datorează puterii miraculoase a flavonoidelor de absorbţie a razelor ultraviolete, de protecţie a ADN-ului şi de capacitatea de a interacţiona cu carcinogenii”, spun medicii, citaţi de adevarul.ro.

Cu un singur amendament: asiguraţi-vă că lămâile sunt 100% organice, crescute bio, fără pesticide şi alte substanţe chimice. Cele din supermarketuri de obicei sunt tratate chimic, iar specialiştii ne avertizează că această coajă a lămâilor este toxică şi periculoasă pentru sănătate.

Iată câteva beneficii ale consumului de coajă de lămâie:

1. Poate ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL), întrucât conţine flavonoizi polifenolici.

2. Conţine limonen şi salvestrol Q40, compuşi ce au capacitatea de a lupta împotriva celulelor canceroase. Poate preveni apariţia cancerului de piele, de colon sau de sân.

3.Contribuie la reducerea stresului oxidativ şi la eliminarea toxinelor din organism deoarece conţine o cantitate semnificativă de bioflavonoide citrice.

4.Este bogată în potasiu, ceea ce ajută la sănătatea inimii, la menţinerea unei tensiuni arteriale bune.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply