Cum tranşezi şi cum găteşti mielul de Paşte

Masa traditionala de Paste prevede in mod obligatoriu carnea de miel. Daca te-ai hotarat sa cumperi un miel, cel mai bine este sa stii de la cine il cumperi, iar producatorul sa aiba avizele sanitare.

Cat trebuie sa aiba un miel de Paste? In jur de 10-12 kilograme. Dintr-un miel mai mic, de 6-7 kilograme, nu te vei alege cu mare lucru, caci carnea se va “topi” la gatit.

Iata cum transezi si cum gatesti mielul de Paste:

Pulpele din spate ale mielului se gatesc cel mai bine la cuptor. Fa o friptura cu vin sau pune-le la marinat in iaurt ori cu diverse condimente.

Gatul de miel sau colierul este carnos, numai bun pentru ciorba sau stufat. Tot pentru ciorba, poti folosi si capul de piept, partea de sub coaste.

Pe partea din spate, vei gasi muschiul si coloana vertebrala. Il poti transa ca sa faci cotlete marinate sau la cuptor sau il poti umple cu legume. Tot din muschiulet, poti face si frigarui de miel la gratar, excelente daca iti pretreci Pastele la picnic, in aer liber.

Citeşte continuarea pe curademiere.ro.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply