Cum să umpli rulada din piept de pasăre

Vedete incontestabile ale meselor festive, ruladele din piept de pasăre se prepară mai uşor decât ai crede! Nu-ţi trebuie decât un cuţit bine ascuţit şi nişte sfoară. Şi umplutura, desigur! Aceasta poate lua diverse forme, de la orez şi brânzeturi, la fructe şi legume, după bunul plac.

Cum umpli un piept de pasăre ca un bucătar profesionist? Iată ce notează bonappetit.com:

Pasul 1: Pornind de la capătul gros al pieptului (dezosat!), secţionezi carnea cu o mişcare rapidă, dar fermă, până jos, fără să o tai, însă, în întregime. Deschizi apoi pieptul ca pe o carte.

rulada 1

Pasul 2: Umplutura se aşază pe mijloc, având grijă ca marginile să rămână goale. Astfel, umplutura nu va ieşi.

rulada 2

Pasul 3: Odată umplut, pieptul se închide. Se începe cu partea dreaptă. Aceasta se pliază peste umplutură, apăsând uşor. Se închide cu partea stângă a pieptului şi se strânge puţin.

rulada 3

Pasul 4: Pieptul se întoarce cu partea cu piele în sus şi se aşază pe 4-5 bucăţi de sfoară de bucătărie. Se păstrează o distanţă de aproximativ 2 cm între ele. Se strâng uşor cu nod, dar nu prea puternic – când se găteşte, carnea se umflă, apoi se strânge.

rulada 4

Când este gata, rulada se lasă să se aşeze 2-3 minute la temperatura camerei, apoi se taie sforicelele, se feliază carnea şi se serveşte.

Cum să găteşti carnea ca un bucătar profesionist. TRUCURI pentru o FRIPTURĂ perfectă
 
Cele mai frecvente greşeli în bucătărie. Cum se bat corect albuşurile
 
Cea mai rapidă metodă de a topi CIOCOLATA. Tehnica bucătarilor profesionişti
 
Unde greşeşti când faci PLĂCINTĂ CU MERE. Trucuri pentru un desert perfect
 
TEHNICI în bucătărie. Cum să filetezi şi să serveşti PEŞTELE
 

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Cum să umpli rulada din piept de pasăre”

  1. Tea
    January 8, 2014 at 10:35 am #

    Mi-ati facut o pofta… :)

Leave a Reply