Cum să-ţi revigorezi starea de spirit. Cele mai bune trucuri pentru a te simţi bine

Fie că ai nevoie de un somn mai bun, că vrei să mai pierzi din kilogramele în plus sau că îţi doreşti o stare generală mai bună de sănătate, există numeroase trucuri pe care medicii, nutriţioniştii şi cercetătorii le recomandă pentru schimbarea în bine a stilului de viaţă.


Iată câteva dintre cele mai bune trucuri pentru a te simţi bine, identificate de mediafax.ro:

1. Adoptă obiceiuri sănătoase pentru un somn mai bun

Mergi la culcare la aceeaşi oră în fiecare zi. Dacă nu poţi să adormi în 20 de minute, trezeşte-te şi întoarce-te la somn doar când te simţi obosit. Asigură-te că dormitorul tău este întunecat şi liniştit. În plus, uită de mitul cu număratul oilor: în cadrul unui studiu de la Universitatea Oxford, 50 de insomniaci au fost rugaţi fie să-şi imagineze o scenă liniştită în timp ce încercau să adoarmă, fie să numere oi. Rezultatul: cei din urmă au avut nevoie de 20 de minute în plus ca să adoarmă.

2. Evită dietele extreme în cazul în care vrei să pierzi din greutate

Motivul pentru care opt din zece diete dau greş este că sunt prea stricte. Mai multe studii din Statele Unite sugerează un plan de cinci puncte:

– mănâncă micul dejun în fiecare zi
– consumă mâncăruri diverse
– limitează doza zilnică de grăsimi saturate, colesterol şi sare
– redu consumul de zahăr: alege fructe întregi în locul sucurilor, evită băuturile dulci carbogazoase şi alcoolul
– ai grijă să serveşti mâncarea în porţii mai mici

3. Ai grijă de corpul tău şi alege alimente care să-ţi îmbunătăţească starea generală de sănătate

Spanacul, de exemplu, nu ar trebui să lipsească din frigiderul tău. Conţine luteină, care nu numai că ajută la menţinerea vederii bune, dar oferă şi protecţie împotriva afecţiunilor oculare. Broccoli şi varza de Bruxelles ajută la protejarea împotriva cancerului. Fructele de pădure sunt cunoscute ca fiind agenţi antioxidanţi, cele mai bune fiind afinele, coacăzele şi căpşunile. Morcovii sunt de asemenea o legumă-vedetă a unei diete sănătoase: sursă bogată de beta-caroten şi alfa-caroten, ajută la prevenirea degradării celulare şi la buna funcţionare a sistemului imunitar. Conţine şi vitamina A, vitală pentru creştere, ochi sănătoşi, oase şi piele.

4. Mănâncă ciocolată

Oamenii care mănâncă ciocolată trăiesc mai mult decât cei care nu mănâncă dulciuri în mod regulat sau deloc, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard. Aceasta ar putea fi pentru că ciocolata conţine fenoli, care pot oferi protecţie împotriva bolilor cardiace şi a cancerului.

5. Bea multă apă

Hidratarea are un mare impact asupra nivelurilor de energie. Cercetările arată că ignorarea semnalelor de sete poate duce la o performanţă fizică defectuoasă, o mai mare nevoie de efort pentru muncă fizică şi dificultate în concentrare.

Cele mai frecvente greşeli care încetinesc metabolismul

 

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply