Cum să păstrezi ierburile aromatice proaspete. Trucul cu ulei de măsline

Una dintre cele mai bune metode de a păstra verzi ierburile aromatice este congelarea. Prin acest proces, aroma plantelor este păstrată o perioadă îndelungată, asigurând mâncărurilor un gust desăvârşit.

În comparaţie cu metoda clasică – uscarea, congelarea este mai rapidă şi necesită un efort minim. Ai nevoie de câteva tăviţe pentru cuburi de gheaţă, un cuţit bine ascuţit, ulei de măsline extra-virgin şi câteva pungi alimentare, pentru congelat.

Iată cum, urmând opt paşi simpli, vei avea tot timpul la îndemână ierburi aromatice proaspete:

1. Alege plante proaspete, cu frunze şi tulpini tari, de preferinţă cumpărate din piaţă sau culese din grădină.

2. Ierburile aromatice pot fi tocate mărunt, dar pot fi folosite la fel de bine şi întregi. Pentru ultima variantă, când sunt puse în forme, frunzele se presează uşor, iar tulpinile/rămurelele se îndoaie.

ierburi2

3. Formele pentru cuburi se umplu în proporţie de două treimi cu frunze sau crenguţe întregi sau mărunţite.

4. Poţi face combinaţii infinite de ierburi. Recomandăm să încerci combinaţia salvie, cimbru şi rozmarin – un trio perfect pentru mâncărurile cu cartofi sau carne.

5. Ierburile se acoperă cu ulei de măsline extra-virgin, având grijă să nu depăşească marginea formei. Se poate folosi şi unt nesărat, topit.

ierburi3

6. Formele se învelesc în folie alimentară şi se dau la congelator peste noapte.

7. A doua zi, cuburile se scot din forme şi se pun în pungi de plastic.

ierburi5

8. Nu uita să notezi pe fiecare pungă ierburile din amestec.

Cubuleţele se pun în mâncare îngheţate. Se recomandă folosirea lor la mâncăruri gătite.

Sursa foto: thekitchn.com

Cum să umpli rulada din piept de pasăre
 
Cum să găteşti carnea ca un bucătar profesionist. TRUCURI pentru o FRIPTURĂ perfectă
 
Unde greşeşti când faci PLĂCINTĂ CU MERE. Trucuri pentru un desert perfect
 
Coji confiate de grepfrut
 

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply