Cum să cureţi tocătorul de bucătărie

Un strop de ulei de măsline, oţet, sare şi lămâie. De atât ai nevoie pentru a păstra tocătorul ca nou!

Înainte de a fi folosit, tocătorul de lemn trebuie să fie şters bine cu o cârpă moale şi puţin ulei de măsline. Blatul se lasă la înmuiat peste noapte. O dată pe lună se repetă operaţiunea, pentru a împiedica lemnul să se spargă.

După ce ai tăiat carne sau fructe de mare, clăteşte blatul din abundenţă cu apă călduţă. Presară sare grunjoasă pe tocător, apoi freacă suprafaţa cu o jumătate de lămâie tăiată. Se spală iar cu apă călduţă şi detergent lichid şi se usucă. Mirosul neplăcut de ceapă dispare prin aceeaşi metodă.

Acidul acetic din oţet este un dezinfectant excelent. După ce tai carnea, şterge tocătorul cu o cârpă moale înmuiată în oţet, apoi clăteşte.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply