Cuiburi de ciocolată cu zmeură

Delicii dulci, perfecte pentru masa de Paşte. Copiii vor fi încântaţi să dea o mână de ajutor. Şi un sfat: dacă fulgii de ciocolată sunt prea mici când se rad, puneţi tableta în cuptor 5 secunde. Odată înmuiată, ciocolata va fi mai uşor de ras.

Ingrediente:

25 g cacao
3 linguri apă fierbinte
175 g margarină
175 g zahăr
150 g făină
1 pliculeţ praf de copt
3 ouă mari
300 ml frişcă
100 g fulgi de ciocolată albă
250 g zmeură proaspătă

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Se ia o tavă de brioşe şi se tapetează cu hârtie.

Într-un castronaş se pune cacao, se adaugă apa fierbinte şi se amestecă până se desfac toate cocoloaşele. Se lasă apoi să se răcească.

Separat, margarina se freacă într-un castron cu zahărul. Se adaugă făina, praful ce copt şi se omogenizează. La final se adaugă pasta de cacao, ouăle şi se amestecă bine. Aluatul se împarte egal în formele de brioşe. Se coc 12-15 minute, până îşi dublează volumul.

Când sunt gata, se lasă 5 minute să se răcească, apoi se scot din forme şi se înlătură hârtiile. Când se răcesc, blaturile se taie în jumătăţi. La mijloc se pune frişcă, apoi se lipesc două câte două. Deasupra se întinde cu grijă puţină frişcă, fără a îmbrăca şi marginile, iar în centru se pun 5-6 bucăţi de zmeură.  Pe margine se presară fulgi de ciocolată rasă, astfel încât să capete forma unui cuib.

Adaptare după o reţetă Goodtoknow.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply