CRĂCIUN DE POVESTE Cele mai simple ornamente HANDMADE

Nimic nu poate fi mai plăcut decât să-ţi înnobilezi casa, de Crăciun, cu decoraţiuni handmade, simple, dar de efect. Cu siguranţă Crăciunul va fi, astfel, de neuitat!

Cum să-ţi găteşti casa de sărbătoare cu ornamente pe care le poţi face chiar tu? Iată câteva idei extrem de simple:

Ornamente parfumate

Pentru un plus de mireasmă în pomul de Crăciun, foloseşte ornamente cu miros fructat. Feliază câteva portocale, lămâi, grepfruturi sau mere (cu tot cu coajă şi cotor) şi aşază-le pe o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Presară deasupra puţin zahăr şi dă-le 2-3 ore la cuptorul încins la 100 de grade Celsius. După ce se răcesc complet, se leagă cu fundiţă şi se agaţă în brad. De altfel, le poţi aşeza prin casă, în diverse recipiente, păstrând tema.

ornamente brad

Ghirlande din popcorn

Ce-ai zice dacă anul acesta ai împodobi casa cu o “beteală” comestibilă? Ai nevoie de un castron de floricele, un ac fin şi aţă. Înşiră floricelele în ghirlande lungi şi aşază-le în brad, pe masă, pe scaune sau prinde-le pe pereţi, după bunul plac.

ornamente popcorn

Inele pentru şervetele de masă

Inventează propriile inele pentru şervete legând cu o panglică ardei iuţi, batoane de scorţişoară, felii uscate de fructe, crenguţe de brad sau rozmarin, flori, fursecuri, covrigei… Efectul va fi deosebit!

masa

Lumânări la borcan

Leagă la gura borcanelor de dulceaţă (goale!) panglici colorate sau coroniţe împletite din crenguţe uscate, aşază câte o lumânare în interior, adaugă zăpadă artificială, castane, alune, migdale sau batoane de scorţişoară rupte şi aşază-le pe masă.

lumanare borcan

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply