Cotlet de porc în sos de zmeură

O friptură extrem de aromată, cu gust puternic de cimbru şi salvie, îmblânzit de un sos dulce acrişor din zmeură şi portocală.


Ingrediente:

o jumătate de linguriţă cimbru uscat
o jumătate de linguriţă salvie uscată
sare
piper
4 cotlete de porc fără os
15 g unt
15 ml ulei de măsline
85 g dulceaţă de zmeură, fără seminţe
2 linguri zeamă de portocală
2 linguri oţet de vin alb

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 95 de grade Celsius. Într-un castronel se amestecă cimbru, salvie, sare şi piper după gust. Cotletele de porc se freacă bine cu acest amestec şi se aşază pe o farfurie.

Untul se topeşte într-o tigaie, la foc mediu. Se adaugă uleiul de măsline. Când este suficient de încins, se pun cotletele. Se prăjesc până capătă o crustă arămie. Se scot, se pun într-un vas adânc şi se dau la cuptor, la cald.

În untura rămasă în tigaie se pune dulceaţa. Se amestecă bine, la foc mic, apoi se stinge cu suc de portocală şi oţet. Se găteşte 2-3 minute, până începe să scadă. Când se răceşte, sosul se va înări, aşa că nu trebuie să fie ţinut prea mult pe foc.

Când este gata, sosul se pune într-un vas de servit, iar deasupra se aşază cotletele de porc. Se servesc calde.

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply