Cotlet de porc, cu sos de vişine şi mentă

O friptură aromată, suculentă, cu un gust acrişor intens. Iată o idee perfectă pentru un prânz deosebit, care nu necesită prea multă îndemânare.


Ingrediente:

4 cotlete de porc, cu os (subţiri)
450 g vişine, spălate, fără sâmburi, tăiate în jumătate
o mânuţă frunze de mentă proaspete, mărunţite
o ceapă verde, tăiată rondele fine (doar partea albă)
sare
piper

Mod de preparare:

Vişinele se pun într-un castron. Se adaugă menta şi ceapa şi se amestecă bine, să-şi ia aroma.

Carnea se spală bine cu apă rece, apoi se şterge cu un prosop. Se potriveşte de sare şi piper. Se pune la fript într-o tigaie încinsă, câte 2 minute pe fiecare parte.

Când s-au rumenit, cotletele se pun într-o tavă adâncă şi se dau la cuptorul preîncălzit la 220 grade Celsius, pentru 8-10 minute, până se pătrund.

Se servesc calde, cu sos de vişine şi mentă.

Adaptare după o reţetă The Wright Recipes.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply