Cotlet de miel în stil marocan

O carne fragedă, scăldată în condimente şi friptă pe grătarul încins. Iată o masă bogată, demnă de oaspeţi de seamă.

Ingrediente:

8 cotlete de miel
sare
piper
1 linguriţă mentă uscată
1 linguriţă boia dulce
zeama şi coaja de la o jumătate de lămâie
1 lingură seminţe chimen
1 lingură seminţe chimion
200 g migdale crude
200 g pastă humus
2 linguri Harissa
6-7 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Cotletele se spală şi se scurg bine de apă. Se aşază pe o farfurie întinsă şi se stropesc din belşug cu sare, piper, mentă, boia şi coajă de lămâie. La final se adaugă zeama de lămâie şi 5-6 linguri ulei de măsline. Carnea se freacă bine până îşi ia aromele, apoi se lasă la marinat o oră.

Între timp, seminţele de chimen şi chimion se zdrobesc sau se mărunţesc în blender. Se pun într-o tavă de copt întinsă, tapetată cu hârtie. Se adaugă migdalele, se stropesc cu restul de ulei de măsline, sare şi piper şi se amestecă până se îmbracă în condimente. Se coc până devin aurii, apoi se lasă să se răcească. Când s-au răcit complet, se pun într-o pungă de plastic şi se pisează.

Într-un castronel se pune humusul, deasupra se întinde pasta Harissa şi se stropeşte cu puţin ulei de măsline. Se amestecă uşor, pentru un efect marmorat. Se lasă să se odihnească.

Cotletele de miel se frig pe grătarul încins, 3-4 minute pe fiecare parte, până se îmbracă în crustă. Miezul trebuie să rămână moale, suculent.

Când sunt gata, se aşază pe un vas de servit şi se ornează cu 2-3 fire de coriandru proaspăt . Se servesc calde, cu humus şi migdale.

Adaptare după o reţetă Jamie Oliver.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply