Coşuleţe de cartof copt cu ouă

O sugestie pentru micul dejun. Coşuleţele de cartof copt cu ouă sunt şi un aperitiv excelent.


Ingrediente:

6-7 cartofi medii, copţi, fără coajă
18 ouă
sare
piper
unt, pentru uns

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius.

Cartofii se dau pe răzătoarea mare. Se pun într-un castron şi se potrivesc de sare şi de piper.

Se ia o formă de brioşe, se unge cu puţin unt. În fiecare formă se pun 3-4 linguri de cartof. Folosind degetele, cartoful se presează cu grijă pe margini şi la bază, până capătă forma unui cuib. Se mai ung cu puţin unt. Se coc 7-8 minute.

Când cuiburile sunt aurii, se scot. Când s-au răcit puţin, în fiecare coşuleţ se sparge câte un ou. Se presară sare şi piper şi se introduc iar în cuptorul încins, încă 15 minute, până se coc.

Când sunt gata, se scot din formă cu o lingură sau cu o furculiţă. Coşuleţele se servesc calde.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply