Conopidă la cuptor cu parmezan

Conopidă cărnoasă şi ceapă caramelizată, o combinaţie perfectă pentru anotimpul rece.

Ingrediente:

o conopidă mică
o ceapă medie
4 crenguţe cimbru
4 căţei de usturoi, în coajă
3 linguri ulei de măsline
80 g parmezan ras
sare
piper

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 220 de grade Celsius. Conopida se curăţă, se spală şi se taie bucheţele.

Bucheţelele se taie felii grosuţe, cam de o jumătate de deget, şi se pun într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Se adaugă ceapa tăiată în sferturi, usturoiul, crenguţele de cimbru, se stropeşte cu ulei de măsline şi se potriveşte de sare şi piper.

Conopida se dă la cuptor 35-40 de minute. Din când în când se întoarce. Când s-a înmuiat, se presară cu parmezan ras şi se întoarce în cuptor încă 10-12 minute. Se serveşte caldă.

Adaptare după o reţetă Bon Appetit.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply