Compot de pere

O reţetă simplă de compot de casă, din pere. Natural, fără conservanţi, compotul este un desert delicios.


Ingrediente:

600 g pere
150 g zahăr
500 ml apă
coaja rasă de la o lămâie şi o portocală
esenţă vanilie

Mod de preparare:

Într-o cratiţă adâncă se pun la fiert apa cu zahărul şi coaja de lămâie şi de portocală. Se adaugă un strop de esenţă de vanilie.

Între timp, perele se spală, se taie în sferturi şi se înlătură căsuţele cu sâmburi. Pe măsură ce se curăţă, se pun fie în apă rece cu un strop de lămâie, fie într-un castron aceperit cu un prosop umed. Astfel, nu se vor înnegri.

Când siropul începe să fiarbă, se redue focul şi se adaugă fructele. Se fierb 20-30 de minute, până ce fructele încep să se înmoaie. Atenţie, nu trebuie să se zdrobească!

Compotul se serveşte cald sau rece, după preferinţă.

Tags: ,

No comments yet.

Leave a Reply