Compot de gutui

Gutuile sunt nelipsite din bucătăria de toamnă. Iată o reţetă de compot extrem de simplă, cu o aromă aparte.


Ingrediente:

1 kg de gutui
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
2 batoane scorţişoară
zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Gutuile se spală, se scot cotoarele şi se taie cubuleţe potrivite. Se stropesc cu zeamă de lămâie. Astfel, pulpa va rămâne albă.

Se pun le fiert în apă rece, cât să le depăşească nivelul de două ori. După 10 minute, când apa începe să fiarbă, se pune zahărul şi se amestecă.

Compotul se fierbe la foc mediu 15-20 de minute, până se înmoaie fructele. Când este aproape gata, se pun batoanele de scorţişoară şi se mai dă într-un clocot.

Se serveşte cald sau rece, după preferinţă.

Compot de vişine
 
Compot de pere

 

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply