Coji confiate de grepfrut

Un proces extrem de simplu transformă gustul amar, specific fructului, într-un dulce spectaculos, care se topeşte în gură. Cojile confiate se pot consuma ca atare, sau se pot folosi în diverse reţete de prăjituri.

Ingrediente:

2 grepfruturi mari, roşii sau roz
130 g zahăr
2 linguri zahăr, pentru decor
o jumătate de cană apă rece

Mod de preparare:

Folosind un cuţit mare, bine ascuţit, se taie coaja fructului, păstrând aproximativ o jumătate de cm din partea albă.

coji1

Coaja se taie în fâşii de 1 cm.

coji2

Acestea se pun într-o cratiţă cu apă rece, se dau în fiert, apoi se scurge apa. Procesul se repetă de două ori, pentru a reduce gustul amărui.

coji3

Cojile se scurg într-o sită, apoi se pun la fiert într-o crăticioară cu zahărul şi o jumătate de cană de apă rece.

coji4

Când dă în clocot, se reduce focul şi se lasă la fiert 15-20 de minute.

coji5

Se scurge apoi siropul, iar cojile se pun pe un grătar, răsfirate. Se lasă la uscat 2-4 ore. Când s-au răcit, se presară zahărul.

coji6

Pentru un plus de savoare, zahărul pentru ornat se înlocuieşte cu ciocolată. Cojile se trec prin ciocolată topită, se scot pe un grătar şi se lasă să se întărească.

Cea mai rapidă metodă de a topi CIOCOLATA. Tehnica bucătarilor profesionişti

 

Sursă foto: bonappetit.com

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply