Cocktail de pepene cu mentă

O idee delicioasă pentru un desert rapid, extrem de răcoros şi parfumat. Ingredientele sunt suficiente pentru 5 pahare.

Ingrediente:

o sticlă (750 ml) de vin rose
450 g pepene roşu, tăiat cubuleţe, fără sâmburi
100 g zahăr
o jumătate de cană de apă
8-10 frunze de mentă proaspete, plus alte câteva pentru decor, după preferinţă
60 ml suc proaspăt stors de lămâie

Mod de preparare:

Vinul se toarnă într-o tăviţă pentru cuburi de gheaţă şi se dă la congelator pentru 6 ore. Ideal ar fi să se lase la congelator peste noapte.

Pe o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt, se pun cuburile de pepene, având grijă să nu se atingă unele de altele. Se dau şi ele la congelator 2 ore. Se transferă apoi într-o pungă şi se întorc în cogelator.

Se pregăteşte siropul de mentă. Zahărul se amestecă bine cu apa într-o crăticioară, la foc mediu, până se formează un sirop. Se adaugă menta şi se dă în clocot. Când a început să fiarbă, se opreşte focul şi se lasă să se aşeze 15 minute.

Când s-a răcit, siropul se strecoară şi se înlătură frunzele de mentă. Se răceşte complet, la temperatura cemerei, apoi se dă la rece.

Cuburile de vin, siropul de mentă, cuburile de pepene şi zeama de lămâie se pun în blender şi se amestecă până când capătă o consistenţă cremoasă, dar “cu ace”. Se împarte apoi în pahare de şampanie sau în cupe de îngheţată, se decorează cu frunze proaspte de mentă şi se serveşte rece.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply