Clătite cu mere şi caramel

Un desert special, extrem de aromat. Pulpa de măr cald învelit în zahăr şi caramel este o combinaţie perfectă!

Ingrediente:

Pentru clătite:

130 g făină
un praf de sare
180 ml lapte
2 ouă
30 g unt nesărat, topit, plus încă puţin pentru uns

Pentru topping:

1 măr, fără coajă şi fără sâmburi, tăiat cubuleţe
o lingură unt
o lingură zahăr brun
sos de caramel
zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare:

Făina se amestecă într-un castron cu un praf de sare. Rând pe rând se încorporează ouăle. Se adaugă laptele, puţin câte puţin, şi se amestecă bine până se desfac cocoloaşele. La final se pune untul şi se omogenizează. Compoziţia se lasă să se odihnească o jumătate de oră.

Se ia o tigaie întinsă şi se pune la încins, la foc mic. Se unge cu puţin unt. Când untul începe să sfârâie, se toarnă 3-4 linguri din aluat, în funcţie de mărimea tigăii, şi, printr-o mişcare circulară, rapidă, se întinde aluatul uniform pe fundul tigăii.

Clătita se ţine pe foc până devine aurie, apoi se întoarce şi se coace şi pe partea cealaltă. Când este gata, se scoate cu un cuţit sau prin răsturnare pe o farfurie întinsă şi se acoperă cu un capac. Astfel, va rămâne caldă, pufoasă şi nu se va usca.

Când s-a terminat aluatul, se pregăteşte toppingul de mere. Într-o tigaie uşor încinsă se topeşte untul. Se adaugă merele, se gătesc 2-3 minute până se înmoaie, apoi se pune zahărul. Se ţin pe foc încă 2 minute, până ce zahărul începe să se caramelizeze şi merele să se înmoaie bine.

Clătitele se aşază pe o farfurie, se împăturesc, iar deasupra se pun mere. Se stropesc cu caramel şi zahăr pudră şi se servesc.

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply