Ciuperci umplute cu şuncă şi cremă de brânză

O reţetă extrem de simplă, care acceptă orice topping: dovlecei, ardei, ceapă verde, piept de pui, roşii… Continuaţi după cum vă place!

Ingrediente:

8-10 ciuperci champignon mari
60 g şuncă de curcan, tăiată cubuleţe
100 g cremă de brânză (Almette)
40 g caşcaval
parmezan pentru servit

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă şi se spală bine. Se aşază într-un vas de Jena, cu faţa în jos, şi se dau la cuptorul încins la 160 de grade Celsius pentru 10-15 minute, în funcţie de mărime, până îşi lasă apa.

Când sunt gata, se scot pe un prosop de hârtie şi se lasă 1-2 minute la scurs. Apa lăsată în vas se aruncă. Odată scurse, ciupercile se aşază la loc în vas şi se umplu, în ordine, cu şuncă şi cremă de brânză. Se închid cu fâşii subţiri de caşcaval. Se coc 15 minute.

Se servesc calde, cu pazmezan ras. Din belşug!

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply