Ciuperci cu usturoi

Servite ca garnitură sau fel principal, ciupercile cu usturoi vor fi la mare înălţime! Aroma puternică de usturoi le face irezistibile.

Ingrediente:

800 g ciuperci champignon, curăţatate şi tăiate felii
2 linguri ulei de măsline
10 căţei de usturoi mărunţiţi
200 ml vin alb sec
o jumătate de legătură pătrunjel tocat
sare
piper

Mod de preparare:

Uleiul se încinge într-o tigaie, la foc mic. Se adaugă usturoiul şi se căleşte 1 minut, până începe să se înmoaie.

Se pun ciupercile. Se gătesc 10 minute în ulei, apoi se adaugă vinul. Se lasă pe foc 15-20 de minute, până se evaporă apa lăsată şi ciupercile capătă o culoare arămie. Din când în când se amestecă, având grijă să nu se prindă de cratiţă.

Când sunt aproape gata, se potrivesc de sare şi piper. La final se adaugă pătrunjelul. Ciupercile se servesc calde.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply