Ciorbă de lobodă

O reţetă simplă, uşoară, plină de vitamine, care se poate consuma atât caldă, cât şi rece. Este ideală pentru cei care ţin post.

Ingrediente:

10-12 legături de lobodă roşie
3 legături de ceapă verde sau două cepe mari
2 morcovi
1 păstârnac
o ţelină mică
4 linguri ulei
o legătură leuştean
sare după gust
2 ouă mari, pentru “zdrenţe” – opţional

Mod de preparare:

Loboda se curăţă şi se spală bine în 2-3 ape reci.

Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei, într-o cratiţă adâncă, la foc molcom.

Când a devenit sticloasă, se adaugă loboda, morcovul dat pe răzătoare (sau tăiat cubuleţe ori rondele, după preferinţă), păstârnacul şi ţelina, ambele mărunţite, se potriveşte de sare, apoi se adaugă apă rece, cam 2/3 din oală.

Se lasă la fiert la foc mediu 30-40 de minute. La final, se adaugă pătrunjelul tocat.

Ciorba se poate drege, după preferinţă, cu “zdrenţe” de ou. Ouăle se sparg într-un castronel, se bat bine cu o furculiţă şi se toarnă în ciorbă uşor, amestecându-se încontinuu, până se formează firicele de ou.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply