Ciorbă de legume

Un bol de ciorbă este soluţia perfectă pentru a include legumele în alimentaţie. Iată o reţetă de post simplă, delicioasă.


Ingrediente:

3 morcovi mari
50 g morcovi baby
1 păstârnac
o ţelină mare, cubuleţe
2 cepe medii
2-3 cartofi, cubuleţe
1 ardei gras
2 dovlecei curăţaţi, tăiaţi cubuleţe
300 g fasole verde
4-5 roşii coapte
sare
zeama de la o lămâie
o legătură pătrunjel
o legătură leuştean
sare
30 ml ulei

Mod de preparare:

Într-o cratiţă adâncă se pun la călit în ulei ceapa tăiată cubuleţe, morcovii tăiaţi rondele sau daţi pe răzătoare, păstârnacul tăiat cubuleţe şi ţelina. Se adaugă aproximativ o cană de apă şi se înnăbuşă 15 minute, la foc mediu. Din când în când se amestecă, având grijă să nu se prindă.

Se completează cu apă caldă, apoi se adaugă morcovii baby, cartofii, ardeiul gras tăiat felii şi dovleceii. Se fierbe la foc mediu până când încep să se înmoaie legumele. Când sunt aproape gata, se adaugă fasolea verde şi roşiile mărunţiţe (cu sau fără coajă) şi se mai fierbe 10-15 minute. Se potriveşte de sare şi lămâie.

La final se pune verdeaţa tocată şi se mai dă într-un clocot. Se serveşte caldă.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply