Ciocolată caldă cu fulgi de cocos

O ciocolată caldă cu o textură cremoasă, bogată, de care te vei îndrăgosti.

Ingrediente:

475 ml lapte
350 ml lapte de cocos (o cutie)
2 linguri cacao
3 linguri zahăr
200 g fulgi de ciocolată
1 linguriţă esenţă de vanilie
fulgi de cocos – opţional
frişcă – opţional
sirop de nucă de cocos – opţional, pentru un plus de savoare

Mod de preparare:

Se începe cu prăjirea fulgilor de cocos. Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Fulgii de cocos se împrăştie într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Se coc 5 minute, la jumătatea timpului amestecându-i. Când capătă o culoare aurie, se scot şi se lasă să se răcească.

Într-o cratiţă adâncă, ţinută la foc iute, se adaugă laptele, laptele de cocos, fulgii de ciocolată, vanilia, pudra de cacao şi zahărul. Se amestecă uşor folosind un tel, având grijă să nu se ardă ciocolata. (Dacă folosiţi sirop de cocos, se adaugă şi acesta.)

Când s-a omogenizat, ciocolata se toarnă în căni. Se ornează cu frişcă şi fulgi de cocos, după preferinţă. Se serveşte caldă.

Adaptare după o reţetă thecraftedsparrow.com.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply