Chifteluţe

Nimic nu poate fi mai bun decât o farfurie plină cu chifteluţe calde, aburinde, lângă o porţie zdravănă de piure de cartofi dres cu lapte şi unt.

Ingrediente:

500 g carne viţel tocată (piept împănat)
500 g carne porc tocată (împănată)
2 morcovi mici
2 cepe
2 ouă
2 felii de pâine, înmuiate în lapte
2 cartofi
1 legătură mărar
sare
piper
făină
ulei

Mod de preparare:

Carnea se pune într-un castron mare. Ceapa, cartofii şi morcovii se curăţă, se spală, apoi se dau pe răzătoare şi se pun peste carne (Ceapa se poate tăia solzişori.) Se adaugă pâinea scursă bine, mărarul tocat mărunt, ouăle şi se potriveşte de sare şi piper. Compoziţia se amestecă bine cu degetele, până se uniformizează.

Cu palmele umede, fie de apă, fie de puţin ulei, se formează chifteluţele, modelându-se după bunul plac: turtite sau rotunde.

Se tăvălesc prin făină şi se pun la prăjit la foc potrivit în ulei încins, cât să le îmbrace pe jumătate. Când s-au rumenit, se întorc şi pe cealaltă parte.

Chifteluţele se scot şi se pun la scurs pe un prosop de hârtie până îşi lasă unsoarea.

Se servesc calde, ca atare, sau cu piure de cartofi dres cu lapte şi unt.

Cele mai frecvente greşeli în bucătărie. CHIFTELUŢE din carne – tehnicile bucătarilor de top
 

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply