Chec pufos vanilat

Un miez pufos, delicat, perfect pentru un ceai târziu… Ce v-aţi putea dori mai mult?


Ingrediente:

230 g unt sărat, la temperatura camerei
4 ouă mari
200 g zahăr
200 g făină
60 ml lapte
o linguriţă esenţă vanilie
unt, pentru uns

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Se ia o tavă de 20×20 cm şi se unge cu unt, apoi se tapetează cu hârtie de copt.

Albuşurile se separă şi se pun într-un castron adânc. Se adaugă 50g de zahăr şi se bat până se întăresc. Se lasă apoi să se odihnească.

Untul se freacă bine cu restul de zahăr, până se înmoaie. Se pune vanilia, apoi se încorporează câte un gălbenuş.

În crema de unt se pune jumătate din cantitatea de făină. Se amestecă, la viteză redusă, până se desfac toate cocoloaşele. Se adaugă laptele, se amestecă, iar la final se pune şi restul de făină.

Se continuă cu jumătate din albuşurile bătute, amestecând cu mixerul. Restul albuşurilor se încorporează în aluat folosind o spatulă sau o lingură de lemn.

Aluatul se toarnă în tavă şi se nivelează. Se coace 45 de minute. Cu 15 minute înainte de a scoate checul din cuptor, temperatura se reduce la 150 de grade Celsius. Astfel, îşi va păstra culoarea aurie. Se porţionează după preferinţă.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply