Cele mai sănătoase alimente pe care le poţi găsi într-o benzinărie

Contrar aşteptărilor, în benzinării se găsesc, mai nou, şi alimente sănătoase. Deşi nu se ridică la nivelul unei mese echilibrate din punct de vedere nutriţional, gustările din rafturi reprezintă, de multe ori, o alternativă decentă.

Cu ce ne putem “alimenta” corpul într-o benzinărie?

1. Fructe proaspete

Tot mai multe benzinării comercializează fructe proaspete: mere, pere, banane, portocale, etc. Din păcate, însă, puţine sunt cele care nu conţin pesticide. Şi totuşi, există nutriţionişti care susţin că să consumi un fruct tratat cu pesticide este mai bine decât să nu consumi fructe deloc. De asemenea, sucurile naturale din fructe sunt o alegere excepţională.

2. Mixuri de alune şi fructe uscate

Stafide, alune, migdale, caju, nuci, seminţe crude, caise, prune sau merişoare – toate sunt permise într-o dietă echilibrată, asigurând porţia de fibre necesară bunei funcţionări a organismului. În plus, sunt extrem de săţioase, potolind foamea şi pofta de ronţăit.

3. Unt de arahide

Este o sursă excelentă de proteine şi fibre, asigurând senzaţia de saţietate. Ţine la îndemână o linguriţă şi mănâncă unt de arahide ori de câte ori ţi se face foame.

4. Pâine sau biscuiţi din cereale integrale

Dacă alegi untul de arahide, e bine să alegi şi pâinea sau biscuiţii din cereale integrale. Sunt o combinaţie perfectă!

5. Cereale şi lapte/iaurt

Servite cu lapte, cerealele sunt o alegere inspirată pentru micul dejun. Mare atenţie, însă, la cantitatea de zahăr şi îndulcitori!

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “Cele mai sănătoase alimente pe care le poţi găsi într-o benzinărie”

  1. ROmanul
    August 25, 2014 at 6:51 pm #

    Nu inteleg cum pot manca unii untul de arahide. Ceva mai gretos nu cred sa existe.

Leave a Reply