CEAPA, 5 beneficii pentru sănătate pe care nu le ştiai

Picantă şi extrem de aromată, ceapa este folosită cel mai adesea ca un ingredient pentru mâncăruri. Conţine o mulţime de vitamine, minerale, antioxidanţi şi flavonoide. De asemenea, este bogată în fibre şi săracă în grăsimi.

Iată ce beneficii uimitoare are pentru organism consumul de ceapă!

1. Întăreşte sistemul imunitar

O singură ceapă conţine până la 18% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Cu cât consumul de ceapă creşte, cu atât creşte şi aportul de antioxidanţi care ajută şi mai mult în lupta împotriva germenilor, a bacteriilor, a răcelii şi gripei.

2. Păstrează inima sănătoasă

Ceapa ajută la subţierea sângelui, reducând riscul de coagulare a acestuia şi, totodată, diminuând riscul unor boli cardiovasculare, scrie ele.ro. Compuşii cu sulf ajută, de asemenea, la reducerea inflamaţiei, fiind cunoscuţi pentru puterea de a ameliora simptomele artritei.

3. E un antiinflamator natural

Ceapa conţine quercetină, un antiinflamator natural care, împreună cu vitamina C, ajută la combaterea radicalilor liberi şi stimulează vitalitatea celulelor din organism. Fiind o sursă bogată de sulf, un alt antioxidant puternic, previne îmbătrânirea timpurie şi degradarea organismului.

4. Este o sursă excelentă de fibre

O ceapă mare oferă până la 10% din doza zilnică recomandată de fibre dietetice, care ajută la menţinerea sănătăţii aparatului digestiv. Fibrele sunt esenţiale pentru o sănătate bună deoarece ajută la eliminarea toxinelor.

5. Ajută la pierderea în greutate

Datorită faptului ca nu conţine grăsimi, dar este o sursă importantă de fibre, ceapa este un aliat puternic în alimentaţia dietetică. Conţine, în schimb, minerale şi vitamine utile pentru menţinerea unui corp sănătos.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply