Castane coapte

O porţie generoasă de castane asigură energie pentru întreaga zi, graţie carbohidraţilor care se regăsesc din plin în pulpa dulce. Pentru un plus de savoare, adaugă şi puţină sare în tigaie.

Ingrediente:

700 g castane
o linguriţă ulei
un sfert de cană de apă

Mod de preparare:

Coaja castanelor se crestează în X, folosind un cuţit ascuţit. Se stropesc apoi cu ulei şi se amestecă uşor, folosind mâinile, până se îmbracă în grăsime.

Se ia o tigaie adâncă şi se pune la încins, la foc mare. Când este suficient de fierbinte, se pun castanele şi se acoperă cu un capac. Din când în când se amestecă uşor cu o spatulă.

După 15 minute se toarnă apa. Se ţin pe foc până se evaporă tot lichidul şi castanele se înmoaie, aproximativ 5 minute.

Se servesc calde.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply