Cartofi noi umpluţi cu şuncă şi smântână

Îmbibaţi în arome, cartofii noi umpluţi cu cremă fină de smântână şi şuncă crocantă asigură o petrecere reuşită. Să-i trecem pe lista de aperitive! Ingredientele sunt suficiente pentru 32 de bucăţi.

Ingrediente:

16 cartofi noi roşii, mici
6 felii bacon
110 g smântână
3 linguri chives, mărunţite (sau ceapă verde, doar codiţele)
sare
piper

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine, în coajă. Se pun la fiert în apă rece cu sare, într-o cratiţă adâncă. Se lasă 15-20 de minute, la foc mediu.

Între timp, baconul se prăjeşte pe ambele părţi într-o tigaie, la foc mediu, până devine crocant. Când este gata, se scoate pe un prosop de hârtie şi se lasă să se răcească, apoi se taie bucăţele.

Când sunt gata, cartofii se iau de pe foc. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească puţin, cât să poată fi manevraţi. Se taie apoi în jumătăţi, iar din bază se înlătură o bucăţică, astfel încât să poată sta pe platou fără să se răstoarne.

Cartofii se scobesc puţin cu ajutorul unei linguriţe, formând un coşuleţ. Pulpa înlăturată se pune într-un castron, se adaugă smântână şi se potriveşte de sare şi piper. La final se pune baconul şi se omogenizează. Fiecare coşuleţ se umple cu cremă de cartof şi smântână, apoi se ornează cu chives. Se servesc imediat.

Adaptare după o reţetă My Recipes.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply