Cartofi iuţi la cuptor

Garnitura perfectă pentru carnea de porc. Iată o reţetă de sezon, perfectă pentru masa de Crăciun. Ingredientele sunt suficiente pentru patru porţii.

Ingrediente:

3 cartofi mari, cu tot cu coajă
60 ml ulei de măsline
o jumătate de linguriţă boia
un sfert de linguriţă pudră de usturoi
un sfert de linguriţă piper măcinat
sare

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 230 de grade Celsius.

Cartofii se spală bine şi se taie în 8 bucăţi, pe lung. Se pun într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt, se stropesc din belşug cu ulei, boia, pudră de usturoi, sare şi piper. Se amestecă bine şi se dau la cuptor 25-30 de minute. Se întorc o singură dată şi se scot când capătă o culoare arămie.

Se servesc calzi.

Adaptare după o reţetă Epicurious.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply