“Cana plutitoare”, sau cum să scapi de petele de cafea de pe mobilă

Un nou model de cană inspirată din natură face furori în Marea Britanie. “Cana plutitoare”, inventată de Dumi Ndlovu şi Tigere Chiriga, doi tineri din Marea Britanie, este prevăzută cu propria farfuriuţă-suport, o extensie a recipientului. Ideea le-a venit după ce au au văzut un suport de banane.

Spre deosebire de cănile obişnuite, farfuriuţa cănii plutitoare se “scurge” sub aceasta, formând o tăviţă în care sunt colectate picăturile vărsate.

Ideea cănii plutitoare le-a venit în urmă cu câţiva ani. “Pe atunci, Tigere era proaspăt căsătorit şi tocmai se mutase cu soţia sa. Mare consumator de ceai, de cele mai multe ori uita să pună o farfuriuţă sub ceşti, aşa că mobila era tot timpul pătată. Într-o zi l-am surprins uitându-se lung la un suport de banane. Atunci i-a venit ideea cănii plutitoare”, povesteşte Ndlovu, pentru Daily Mail.

La doar câteva zile după ce şi-au făcut ideea publică, cei doi au primit sponsorizări în valoare de 25.000 de lire sterline şi au început producţia. Cana revoluţionară are un preţ pe măsură – 22 de lire sterline, şi este disponibilă numai online.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply