Budincă picantă cu broccoli, praz şi conopidă

Servită ca atare sau ca garnitură la diverse preparate cu carne, budinca picantă este extrem de săţioasă. În plus, este gata într-o jumătate de oră!

Ingrediente:

225 g broccoli, bucheţele
o conopidă mică, ruptă în bucheţele
2 fire de praz, curăţate şi tăiate
50 g margarină
50 g făină
600 ml lapte
sare
piper
2 linguri muştar
150 g brânză Cheddar, rasă
o mânuţă de pesmet

Mod de preparare:

Se ia o cratiţă adâncă şi se umple cu apă mai bine de jumătate. Se adaugă puţină sare şi se pune la fiert, la foc iute. Când dă în clocot, se pun bucheţelele de broccoli, conopida şi prazul. Se fierb 6-8 minute, până se înmoaie. Când sunt gata, se scot cu o sită şi se aşază într-o tavă adâncă.

Margarina, făina şi laptele se pun într-o tigaie, la foc mic. Se amestecă uşor, până când se topeşte toată margarina. Din acest moment, se măreşte flacăra şi se găteşte până când sosul capătă o consistenţă vâscoasă, amestecând continuu. Se potriveşte de sare şi piper, apoi se încorporează muştarul şi jumătate din cantitatea de brânză.

Când s-a întărit suficient, sosul se toarnă peste legume. Restul de brânză se amestecă bine cu pesmetul şi se presară peste sos.

Budinca se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 20-25 de minute, până când brânza se topeşte, iar crusta capătă un aspect crocant, auriu.

Se serveşte caldă.

Adaptare după o reţetă Good to Know.

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply