Budincă de orez cu pere şi sos de miere

Un desert delicios, perfect pentru micul dejun! Para se poate înlocui cu orice alt fruct.

Ingrediente:

200 g orez
un sfert de linguriţă de sare
1,2 l lapte
60 g zahăr
o jumătate de linguriţă esenţă de portocală
o pară, tăiată felii, fără sâmbure
50 g fistic nesărat, mărunţit
miere – pentru servit

Mod de preparare:

Orezul se pune la fiert cu o cană şi jumătate de apă rece şi un praf de sare, la foc mediu. Când începe să fiarbă, se reduce flacăra, iar cratiţa se acoperă cu un capac. Se lasă pe foc 6-8 minute, până când absoarbe aproape toată apa.

Se adaugă laptele, apoi se dă iar într-un clocot. Se reduce apoi flacăra şi se găteşte până când orezul se înmoaie, iar laptele se îngroaşă, 30-35 minute. În tot acest timp, orezul se amestecă uşor cu o lingură de lemn, având grijă să nu se prindă.

La final se adaugă zahărul şi esenţa de portocale şi se amestecă uşor, până ce zahărul se dizolvă. Când este gata, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Orezul se serveşte ornat cu felii de pară, fistic şi miere, după gust.

Adaptare după o reţetă bonappetit.com.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply