
Combinaţia de ricotta cremoasă, pulpă dulce de fructe, ulei de măsline şi sare este irezistibilă. Iată o reţetă gata în 20 de minute, la fel de bună servită ca mic dejun, desert sau gustare de vară.
Ingrediente:
2 prune mari (sau nectarine), fără sâmburi
80 g cireşe (o cană), fără sâmburi, tăiate jumătăţi
2 linguri zahăr
2 linguri ulei de măsline
sare
o jumătate de linguriţă esenţă de vanilie
250 g brânză ricotta
o jumătate de baghetă, tăiată felii subţiri, prăjită în cuptor
Mod de preparare:
Prunele se taie în jumătate, apoi se taie felii subţiri. Se pun într-un castron adânc. Se adaugă cireşele, o lingură de zahăr, o lingură de ulei de măsline, un praf de sare şi esenţa de vanilie. Se amestecă bine, având grijă să nu se zdrobească fructele. Se lasă la macerat 10-15 minute, până ce fructele încep să-şi lase sucul.
Între timp, brânza se amestecă bine cu o lingură de zahăr.
Feliile de baghetă se stropesc cu puţin ulei de măsline. Deasupra se întinde brânză. Se închid cu 1-2 linguri de fructe şi se stropesc din abundenţă cu sucul lăsat. La final se presară puţină sare de mare şi se servesc.
Adaptare după o reţetă Bon Appetit.