Bruschete de pui la cuptor

Cine a spus că bruschetele pot fi numai cu pâine? Iată o reţetă care foloseşte pieptul de pui ca bază.

Ingrediente:

80 g făină
2 ouă, bătute
4 piepţi de pui fără piele, dezosaţi
60 g parmezan ras
60 g crutoane cu usturoi fărâmiţate
1 lingură unt topit
2 roşii
câteva frunze de busuioc proaspăt, tocate
3 căţei de usturoi mărunţiţi
o lingură ulei de măsline
sare
piper

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Se ia o tavă de copt adâncă şi se unge cu puţin unt.

Într-o farfurie întinsă se pune făina, în alta, adâncă, ouăle bătute. Bucăţile de piept se trec prin făină, apoi prin ou şi se pun în tavă.

Separat, se amestecă untul topit, parmezanul şi crutoanele. Se ia câte o lingură din amestec şi se întinde pe pui. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se coace 30-40 de minute.

Între timp, roşiile se taie cubuleţe. Se amestecă bine cu usturoi, busuioc, ulei de măsline, sare şi piper. Se scoate tava, se întinde un strat de roşii peste pui şi se mai lasă 8-10 minute la cuptor.

Se servesc calde.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply