Bruschete cu mozzarella şi busuioc

Bruschetele sunt aperitive specifice bucătăriei italiene. Delicioasele felii de pâine pot cunoaşte zeci de combinaţii de toppinguri, în funcţie de inspiraţie.


Ingrediente:

o baghetă, tăiată în 10-12 felii
225 g mozzarella
3 roşii mari, fără seminţe, tăiate cubuleţe
o ceapă mică, mărunţită
1 căţel de usturoi tocat
2-3 frunze busuioc proaspăt, tocat
un praf de oregano uscat
sare
piper

Mod de preparare:

Într-un vas se amestecă roşiile, ceapa, usturoiul şi busuiocul. Se potriveşte de sare, piper şi oregano. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece.

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius. Între timp, bagheta se taie în 10-12 felii. Acestea se aşază pe o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor, la 120 de grade Celsius, 5 minute, până capătă o culoare aurie.

Când sunt gata, tava se scoate din cuptor. Roşiile se împart egal pe toate feliile. Deasupra se pune mozzarella tăiată felii, rasă sau cubuleţe, după preferinţă. Se dau iar la cuptor 1-2 minute, până când brânza începe să se topească. Se servesc calde, ca aperitive.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply