Brownies cu mentă

Menta îşi impune aroma cu graţie în aceste prăjiturele. O textură densă, cremoasă, învelită în ciocolată. Ingredientele sunt suficiente pentru 16 bucăţi.

Ingrediente:

120 g ciocolată amăruie, mărunţită
170 g unt, tăiat cuburi
250 g zahăr
3 ouă mari
1 linguriţă esenţă vanilie
un sfert de linguriţă esenţă mentă
un sfert de linguriţă sare
130 g făină
10 bucăţi ciocolată cu mentă After Eight
frişcă, pentru ornat

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 grade Celsius. Se ia o tavă (20×20 cm) şi se tapetează cu hârtie de copt.

Ciocolata se topeşte împreună cu untul într-un castron, la foc mic sau în cuptorul cu microunde, după preferinţă. (Se păstrează 2-3 linguri pentru ornat.) Se răceşte 1-2 minute, apoi se adaugă zahărul, ouăle, esenţele şi sarea. Se omogenizează. Făina se adaugă treptat, în ploaie.

Jumătate din aluat se întinde în tavă. Deasupra se aşază în strat ciocolata After Eight. Se închide cu restul de aluat, întins uniform pe toată suprafaţa. Se coace 30-35 de minute.

Când este gata, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit 20-25 de minute, apoi se porţionează. Se ornează cu ciocolată topită şi frişcă.

Adaptare după o reţetă My Baking Addiction.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply