Brownies cu ciocolată neagră

Moi în interior, dar cu o crustă uşor crocantă, negresele sunt un desert căruia cu greu îi poţi rezista.

Ingrediente:

200 g ciocolată neagră
100 g unt nesărat, la temperatura camerei
250 g zahăr
4 ouă mari
1 linguriţă esenţă de vanilie
60 g făină
60 g cacao pudră

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.

Ciocolata se rupe şi se topeşte la foc mic. Când este gata, se ia de pe flacără şi se lasă să se aşeze.

Untul se bate spumă cu zahărul. Se adaugă ouăle, pe rând, esenţa de vanilie, apoi ciocolata. Se omogenizează. La final se încorporează făina şi pudra de cacao.

Aluatul se pune într-o tavă de 15×15 cm tapetată cu hârtie de copt şi se întinde uniform. Se coace 20 de minute, până capătă crustă. Blatul trebuie să rămână moale în mijloc, lipicios.

Când este gata, se scoate pe un grătar şi se lasă să se răcească. Se porţionează după preferinţă şi se serveşte ca atare sau cu îngheţată.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply