Brownies cu cappuccino

V-aţi gândit vreodată să ţineţi minunatele brownies la rece? Iată o reţetă inedită, cu o textură extrem de răcoritoare şi gust intens.

Ingrediente:

910 g fulgi de ciocolată cu lapte
10 g cafea instant
225 g unt nesărat, la temperatura camerei
400 g zahăr
8 ouă
250 g făină
3 linguri esenţă de vanilie
un praf de scorţişoară
un praf de sare

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius. Se iau 4 tăvi de 20×20 cm şi se tapetează cu unt şi făină.

Ciocolata se topeşte la bain-marie. Se adaugă cafeaua instant şi se omogenizează. Când este gata, se ia de pe foc şi se lasă să se aşeze puţin.

Untul se bate spumă cu zahărul. Se încorporează ouăle, câte unul, amestecând bine după fiecare. Se adaugă vanilia, scorţişoară şi sare, apoi se toarnă ciocolata topită. Din acest moment, se amestecă folosind o spatulă. La final se încorprează făina şi se omogenizează.

Aluatul se împarte în tăvi şi se nivelează. Se dă la cuptor 35 de minute.

Când este gata, se scoate şi se lasă să se răcească bine pe un grătar. Se dă apoi la rece, unde se lasă 8 ore sau peste noapte. Când s-a răcit, se porţionează după preferinţă şi se serveşte.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply