Brioşe cu vanilie

Aromă fină de vanilie în blat pufos, bine crescut, cum îi stă bine unei brioşe. Ingredientele sunt suficiente pentru 12 bucăţi. Se servesc ca atare, sau cu glazură de ciocolată.

Ingrediente:

115 g unt, la temperatura camerei
120 g zahăr
3 ouă mari
60 ml lapte
210 g făină albă
o lingură esenţă de vanilie
coaja rasă de la o portocală şi o lămâie
1 plic praf de copt
sare

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Formele se pregătesc cu hârtie de brioşe sau se tapetează cu puţin unt şi făină.

Zahărul se amestecă bine cu untul şi puţină sare, folosind un mixer, până se transformă într-o cremă moale. Din acest moment, la amestecat se foloseşte o lingură de lemn. Se adaugă ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare. Se continuă cu esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi portocală.

Separat, făina se amestecă bine cu praful de copt. Se încorporează în crema de ou şi unt puţin câte puţin. Se amestecă bine, până se desfac toate cocoloaşele. Când amestecul este omogen, se adaugă laptele.

Folosind o lingură se umplu formele la jumătate, apoi se dau la cuptor 15-17 minute. Când şi-au dublat volumul, se scot. Se servesc reci.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply