Brioşe cu portocală

Brioşe pufoase, cu gust intens de portocală. Pentru un plus de savoare, adaugă în aluat o lingură de mac sau puţină ciocolată amăruie.

Ingrediente:

140 g făină
80 ml lapte
1 ou
75 g unt
coaja rasă de la o portocală
coaja rasă de la o lămâie
30 g zahăr
o linguriţă praf de copt
80 ml suc proaspăt de portocală

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 160 de grade Celsius.

Într-un castron se amestecă făina, zahărul, praful de copt şi coaja rasă. Separat, oul se bate spumă cu untul la temperatura camerei. Când s-a omogenizat, se pune peste amestecul cu făină, se adaugă laptele, sucul de portocală şi se amestecă bine, până se desfac toate cocoloaşele.

Tava pentru brioşe se tapetează cu hârtie. Aluatul se împarte în forme şi se dă la copt 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius.

Când trec proba cu scobitoarea, brioşele se scot şi se lasă la răcit 10 minute, în forme.

Adaptare după o reţetă A Beach Cottage.

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply